Haptonómia a fájdalomkezelésben

Haptonómia és fájdalom
Tematikus műhely

A fájdalmak kezelésének haptonómiás megközelítése lehetőséget ad arra, hogy a finom érintések és mozdulatok mentén létrejövő kapcsolatban kifejeződhessen a fájdalom maga és a hátterében húzódó érzelmek. E felszabadító erejű kifejezés utat nyit a gyógyulás és a testi-lelki harmónia megéléséhez.
A haptonómia hatásos segítséget nyújt az akut és krónikus fájdalmak kezelése mellett a műtéteket követő regenerációban is.
A műhely gyakorlatai során lehetőség nyílik saját fájdalmaink enyhítésére és testi komfortérzetünk javítására.

 

A műhelyt vezeti:Jean-Luc DECONINCK pszichológus, integratív pszichoanalitikus, pszicho-szomatoterapeuta, az EEPSSA kiképzője, a Belga Szomato-pszichoterápiás Egyesület elnöke. Frans Veldmannak, a haptonómia nemrég elhunyt atyjának tanítványa, aki megbízta őt a haptonómia belgiumi képviseletével, a haptonómia szellemének terjesztésével. A haptonómia módszere mellett azért köteleződött el, mert megragadta őt e megközelítés gyöngéd, emberséges, ugyanakkor erőteljes volta, és segített neki abban, hogy figyelme érzékennyé váljék a legapróbb testi jelzésekre is.

A műhelymunkára szeretettel várunk, ha: szeretnéd megérezni hogy a kapcsolat és a figyelem terében hogyan enyhül és múlik el a testi fájdalom // emberekkel dolgozol, segítő hivatást űzöl // érdekel a testi empátia, az érintés, a kontaktus világa // finomítani akarsz kommunikációdon // érdekelnek a testorientált pszichoterápiás módszerek // felkeltette az érdeklődésedet ez az egyedülálló lehetőség…

A csoport létszáma 16 (maximum 18) fő.

A résztvevők a Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesülettől kapnak tanúsítványt a képzés elvégzéséről.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉS: Juhász Krisztina, info@haptonomia.hu, 06 30 955 7884