Módszerbemutató műhely

ÉRZELMI ALAPBIZTONSÁG
MÓDSZERBEMUTATÓ MŰHELY

A haptonómia a lelki kapcsolódás művészete. Látható eleme a haptonómiás kontaktus, a testi érintés, ami utat nyit a másik ember érzelmi megerősítéséhez, a szavakkal ki nem fejezhető lelki tartalmak kifejeződéséhez.

A haptonómiás kontaktusban az emberi kapcsolódás dinamikájának finom részletei mutatkoznak meg. Olyan érzelmek, attitűdök is, amelyek a mindennapi működésünkben láthatatlanul akadályozhatják a kapcsolatok harmonikus alakulását és természetes ritmusát. A haptonómiás kontaktus biztonságában nemcsak feltárhatók e nehézségek, hanem fokozatosan gyógyíthatók is.

A műhelyen lehetőséged lesz a haptonómia alapszemléletének és hatásmechanizmusának saját élményű megtapasztalására. Azt fogjuk gyakorlatok útján megvizsgálni, miként vagyunk jelen önmagunk és a másik számára a kapcsolatainkban. Ennek felismerése és feldolgozása új utakat nyithat meg önmagunk és a másik személy megértése felé.

Neked ajánljuk, ha:
– szeretnéd a szomato-pszichoterápiás szemléletet megismerni
– finomítanád az érzékszervi és intuitív érzékelésedet
– fejlesztenéd érzelemtudatosságodat, empátiádat
– szeretnél minőségi jelenléttel részt venni a kapcsolataidban
– érdekel a 2020. szeptember 19-én induló Haptonómia képzés I. – Önismereti szakasz

A részvételhez nem szükséges előzetes tapasztalat vagy szakmai tudás.

Műhelyvezetők: Szabó Attila

Időpont: 2020. augusztus 28., 16:00-20:00 óra
Részvételi díj: 6000 Ft
Érdeklődés, jelentkezés: Szabó Attila, attila.szabo.e@gmail.com, 30 378 2131

ÉRZELMI ALAPBIZTONSÁG
MÓDSZERBEMUTATÓ MŰHELY

A haptonómia az érzelmi megerősítő kapcsolatok elméletét és gyakorlatát tanítja, melyben az érintés, mint a legősibb kontaktusforma kitüntetett szerepet kap.

A műhelyen lehetőség lesz a haptonómia alapkontaktusainak megismerésére, és annak megtapasztalására, hogy miként segít hozzá bennünket a létezés és az érzelmi alapbiztonság élményének megéléséhez, ha egy tiszta, egyenes, határozott, ugyanakkor gyöngéd érintésen keresztül meghallgatja, elismeri és megerősíti valaki az érzelmeinket.

Csoportlétszám: max. 12 fő
Műhelyvezető: Juhász Krisztina
Részvételi díj: 4000 Ft

Időpont:
Debrecen: 2018. december 15. 14.00-17.00
Érdeklődés, jelentkezés: Ferenczy Beáta, beaferenczi@gmail.com, 30 833 5562


GYÖNGÉDSÉG A KAPCSOLATAINKBAN
MÓDSZERBEMUTATÓ MŰHELY

A műhely témája a haptonómiás kontaktus és terápia egyik meghatározó minősége, a gyöngédség. A haptonómia alapgyakorlatain keresztül azzal foglalkozunk, hogy mit jelent számunkra. Vágyunk-e rá, el tudjuk-e fogadni kapcsolatainkban, képesek vagyunk-e gyöngéden bánni önmagunkkal, párunkkal, gyermekeinkkel és másokkal? Mire van szükségünk, hogy megéljük magunkban a gyöngédséget?

A műhelyen lehetőség lesz a haptonómia alapkontaktusainak sajátélményű megtapasztalására, és megismerkedni hatásmechanizmusának alapjaival.

Műhelyvezető: Juhász Krisztina

Időpont: 2018. április 7., 10.00-13.00 óra
Részvételi díj: 2500 Ft
Érdeklődés, jelentkezés: Juhász Krisztina, info@haptonomia.hu, 30 9557 884

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

KÖZELSÉG
MÓDSZERBEMUTATÓ MŰHELY

A műhely témája a közelség. A haptonómia alapgyakorlatain keresztül azzal foglalkozunk, mit jelent számunkra a jó közelség. A valóban jóként megélt közelség gyakran eltér a vágyott és a mások által elvárt közelségtől. Sokszor inkább kitalálni próbáljuk, mi lenne jó, ahelyett hogy érzéseinkre figyelve szabályoznánk a távolodás és közeledés mélységét, intenzitását és ritmusát. A haptonómiás kontaktusban a kapcsolódásunk dinamikájának  finom részletei fedezhetők fel. Például olyan érzelmek, attitűdök, melyek a mindennapi működésünkben láthatatlanul akadályozzák a kapcsolatok harmonikus alakulását és természetes ritmusát. A haptonómiás kontaktus biztonságában nemcsak feltárhatók e nehézségek, hanem fokozatosan gyógyíthatók is.