Haptonómia és fájdalom

Haptonómia és fájdalom
Tematikus műhely

A fájdalmak kezelésének haptonómiás megközelítése lehetőséget ad arra, hogy a finom érintések és mozdulatok mentén létrejövő kapcsolatban kifejeződhessen a fájdalom maga és a hátterében húzódó érzelmek.  E felszabadító erejű kifejezés utat nyit a gyógyulás és a testi-lelki harmónia megéléséhez.
A haptonómia hatásos segítséget nyújt az akut és krónikus fájdalmak kezelése mellett a műtéteket követő regenerációban is.
A tréning gyakorlatai során lehetőség nyílik saját fájdalmaink enyhítésére és testi komfortérzetünk javítására.

A haptonómia

A tréning során megérezhetjük a haptonómia lényegét. Megismerhetjük a módszer történetét, elméletét, hatásmechanizmusát, folyamatát, terápiás javallatait. Izgalmas gyakorlatokban, különleges figyelemben és elmélyültségben lesz részünk.

Tanulmányozzuk a különböző kontaktusokat (magunkkal, másokkal):
1)  a meghívás kontaktusát
2)  a figyelem és meghallgatás kontaktusát
3)  a megerősítés kontaktusát
4)  a búcsúzás kontaktusát.

Érezni fogjuk, hogy hamar eljutunk az érzetek és az érzelmek  finom kifejezéséig és olyan új érzelmek átéléséig, amelyeket talán sohasem tapasztaltunk addig (mint például az  alapbiztonság mély érzetét, amely a has illetve a gerinc alján helyezkedik el). Megérthetjük a kontaktusban megjelenő szándék jelentőségét. Képessé válunk kommmunikálni a másik számára, hogy jelen vagyunk és értjük, amit a teste elmond.

A műhelyt vezeti:Jean-Luc DECONINCK  pszichológus, integratív pszichoanalitikus, pszicho-szomatoterapeuta, az EEPSSA kiképzője, a Belga Szomato-pszichoterápiás Egyesület elnöke. Frans Veldmannak, a haptonómia nemrég elhunyt atyjának tanítványa, aki megbízta őt a haptonómia belgiumi képviseletével, a haptonómia szellemének terjesztésével. A haptonómia módszere mellett azért köteleződött el, mert megragadta őt e megközelítés gyöngéd, emberséges, ugyanakkor erőteljes volta, és segített neki abban, hogy figyelme érzékennyé váljék a legapróbb testi jelzésekre is.

A műhelymunkára szeretettel várunk, ha:

szeretnéd megérezni hogy a kapcsolat és a figyelem terében hogyan enyhül és múlik el a testi fájdalom  // emberekkel dolgozol, segítő hivatást űzöl // érdekel a testi empátia, az érintés, a kontaktus világa // finomítani akarsz kommunikációdon // érdekelnek a testorientált pszichoterápiás módszerek // felkeltette az érdeklődésedet ez az egyedülálló lehetőség…

A csoport létszáma 16 (maximum 18) fő.

A résztvevők a Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesülettől kapnak tanúsítványt a képzés elvégzéséről.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉS:  Juhász Krisztina, info@haptonomia.hu, 06 30 955 7884