2014. október 4.
Haptonómia a vízben
Módszerbemutató műhely
Egerben

A műhely során lehetőség lesz a haptonómiás kapcsolódást a vízben megtapasztalni. A vízben végzett munka megtöbbszörözi ennek a finom, lágy megközelítési módnak hatékonyságát, és különösen alkalmas a születési élményeink újbóli átélésére, az ebből fakadó elakadásaink, traumáink meghaladására. A várandós kismamáknak, pároknak is nagyszerű alkalom, hogy a pici által az anyaölben megtapasztalt közeghez leginkább hasonló környezetben vehetik fel a kapcsolatot babájukkal, ez elősegíti a bevonódást, az empátia kialakulását, a játékosságot, és a későbbiekben kreatívan használhatják az itt megtapasztaltakat szárazon és vízben egyaránt.

A műhelyre szeretettel várunk:

ha gyermeket vártok vagy szeretnétek, ha várandósokkal foglalkozol, ha saját magzati koroddal, születéseddel szeretnél foglalkozni; ha segítő hivatásban dolgozol, ha érdekelnek a testorientált pszichoterápiás módszerek; ha érdeklődsz a vízi terápiás megközelítési mód iránt, ha mindennapjaid, munkád során fontos a kommunikáció és finomítani szeretnél rajta, ha érdekel a testi empátia, a kontaktus, az érintés világa, ha önismereted szeretnéd elmélyíteni.

A műhelyt vezeti: Jean-Luc DECONINCK pszichológus, integratív pszichoanalitikus, pszicho-szomatoterapeuta, az EEPSSA kiképzője, a Belga Szomato-pszichoterápiás Egyesület elnöke.

Jean-Luc franciául beszél, a műhely szinkrontolmácsolással zajlik.

A résztvevők a Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesülettől kapnak tanúsítványt a képzés elvégzéséről, és a Strasbourg-i székhelyű Ecole Européenne de Psychothérapie Socio- et Somato-Analytique (EEPSSA, www.eepssa.org) is elismeri saját képzésében az itt teljesített órákat.

Az egynapos módszerbemutató műhely részvételi díja 18000 Ft, SZOMATO egyesületi tagoknak 17000 Ft. A díj nem tartalmazza termálfürdő belépőjegyének árát, mely egri lakosoknak előreláthatólag 1300 Ft.

További részletek itt

Információ, jelentkezés: Iglói Attila, igloia@yahoo.com, 30 326 0025